Srbija postiže najbolje rezultate u ICT PSP programu

Bez autora
Feb 28 2013

Državni sekretar za elektronske komunikacije i informaciono drušvo Stefan Lazarević otvorio je danas u Beogradu Info dan posvećen Programu za razvoj politika u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (ICT PSP).Lazarević je tom prilikom rekao da je program ICT PSP jedan od programa EU u okviru kojeg projekti iz Srbije postižu najbolje rezultate i dodao da se prosek stope uspešnosti na evropskom nivou, posmatrajući odnos potencijalnih i odobrenih projekata, kreće u rasponu od 10 do 15 posto, dok je procenat IKT kompanija iz Srbije 32 posto.

Srbija postiže najbolje rezultate u ICT PSP programuDržavni sekretar za elektronske komunikacije i informaciono drušvo Stefan Lazarević otvorio je danas u Beogradu Info dan posvećen Programu za razvoj politika u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (ICT PSP).

Lazarević je tom prilikom rekao da je program ICT PSP jedan od programa EU u okviru kojeg projekti iz Srbije postižu najbolje rezultate i dodao da se prosek stope uspešnosti na evropskom nivou, posmatrajući odnos potencijalnih i odobrenih projekata, kreće u rasponu od 10 do 15 posto, dok je procenat IKT kompanija iz Srbije 32 posto.

Kontribucija Srbije u programu iznosi oko 780.000 evra, a naše kompanije su iz radnog programa ICT PSP dobile čak 2,5 miliona evra. Za naše kompanije od velikog značaja je iskustvo u radu na projektima sa velikim brojem preduzeća iz Evropske Unije, što otvara mogućnost da posle završenog programa nastave saradnju i posluju na inostranom tržištu, rekao je Lazarević.

On je naglasio da će Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija nastaviti da organizuje Info dane i treninge za konkurisanje i pisanje projekata koji se finansiraju iz fondova Evropske unije.

Partneri iz Srbije uključeni su u projekte na temu energetske efikasnosti, eHealth, Smart Cities, kao i implementacije i razvoja eUprave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik